Αποφεύγουν να ρίξουν ευθύνες εκεί που πρέπει

Στους χειμάρρους και τους δημάρχους έριξαν τις ευθύνες οι τηλεοράσεις στα δελτία τους. Βγήκαν οι γριές από τα σπίτια κι άρπαξαν τα μικρόφωνα, ξεφεύγοντας από την ανυπαρξία τους.
Κανένας τους δεν σκέφτηκε από τα δελτία ότι εδώ και τρία χρόνια οι Δήμοι μετά βίας πληρώνουν  το προσωπικό τους, οι πιστώσεις που έπαιρναν συρρικνώθηκαν στο μισό, στο όνομα των μνημονίων, και ότι όταν ανοίγουν οι ουρανοί, κανέναν δίκτυο ομβρίων δεν διαθέτει υδραυλική επάρκεια. Δεν γίνεται δηλαδή να απορροφήσει τόσο νερό όσο καθαρό και αν είναι.
Κατά τα άλλα, οι χείμαρροι έγιναν δρόμοι και τα φτωχόσπιτα πλήρωσαν πάλι τα σπασμένα, ενώ οι ματσοί κάθονται στις βιλάρες στα υψώματα και στεναχωριούνται γιατί οι πισίνες τους γέμισαν λασπόνερα και φύλλα. Θεέ μου, τι συμφορά! Costas Tsampazis

"Στη Χαλκιδική συντελείται διπλό έγκλημα"

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι στη Χαλκιδική «συντελείται ένα διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό, προϊόν πρωτοφανούς σκανδάλου που ξεκινά από το 2003, απέναντι στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής της δικής τους και των επόμενων γενιών».

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις πριν από λίγες ημέρες, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά την κρατική καταστολή, ενώ ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός έδωσε και το κατάλληλο άλλοθι στην κυβέρνηση για την όξυνση της στρατηγικής τής έντασης και την ενοχοποίηση του αγώνα των κατοίκων.

Πρόκειται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια οργανωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και ποινικοποίησης του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αλλά και πρακτικών καταστολής ενάντια στους κατοίκους που παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές.
Η Γραμματεία επισημαίνει ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσει “με κάθε κόστος” συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αποκρύψει το μέγιστο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, αλλά και να στοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες στο σύνολό τους».

"Ξέφυγε" πάλι η Συγγρού...

Σε απόπειρα να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εμπρηστική επίθεση κατά του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές επιδόθηκε σήμερα το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού.
Ορμώμενο από τις αναφορές του Δημήτρη Στρατούλη σε «διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες», με αφορμή τις ξένες επενδύσεις, το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επίσης φυλακίσεις, λιντσάρισμα επενδυτών και πρακτικές, όπως των στελεχών του στη Χαλκιδική».
Δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να συσχετίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με «απολυταρχικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού», λέγοντας  ότι «φαντάζουν παράδεισος μπροστά στην ιδεολογία της παρέας του κ. Τσίπρα». matrix24.gr.

Πέθανε 23χρονη την ώρα της καταιγίδας

Τραγικό θάνατo βρήκε 23χρονη κοπέλα, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη την ώρα της σφορδής καταιγίδας στην Αθήνα.
Η άτυχη κοπέλα, που πήγαινε με ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, στη δουλειά της, υπέστη σοκ όταν εγκλωβίστηκε στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.
Το αυτοκίνητο έπεσε σε λακούβα γεμάτη νερά και ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα, όπως εκτιμάται, από τους γιατρούς η κοπέλα να τρομάξει, να υποστεί σοκ και να πάθει ανακοπή, καθώς όπως σημειώνουν προφανώς είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δεν γνώριζε.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα εξακριβώσει ο ιατροδικαστής.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους!

Το δικαστήριο της Πρετόρια αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Όσκαρ Πιστόριους, μέχρι να δικαστεί για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.
Ανακοινώνοντας την απόφασή του, ο δικαστής ανέφερε ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγει ο κατηγορούμενος, όπως είχε ισχυριστεί η εισαγγελία.
Στο άκουσμα της είδησης, οι συγγενείς και οι υποστηρικτές του παραολυμπιονίκη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Ο κ. Πρετόριους αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας εκ προμελέτης που του έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε τη Στέενκαμπ κατά λάθος επειδή νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη.
Η Στέενκαμπ πέθανε αφού δέχτηκε τρεις σφαίρες στο σπίτι του κ. Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου.
Ο επικεφαλής της υπεράσπισης Μπάρι Ρου υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις για τον επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών Χίλτον Μπόθα – που απομακρύνθηκε χθες από τη θέση αυτή καθώς έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας - υπονόμευσαν τα επιχειρήματα των κατηγόρων. left.gr.