"Συνδικαιούχος" το κράτος στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να αποδίδουν οι τράπεζες στο Δημόσιο τα ποσά που έχουν κατασχεθεί εις χείρας τρίτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες λόγω της χαμηλής εισπραξιμότητας που παρατηρείται στην είσπραξη παλαιών κυρίως οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τους Μνημονιακούς στόχους, φέτος θα πρέπει να εισπραχθούν 1,9 δισ. ευρώ από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων το Δημόσιο διασφαλίζει τα συμφέροντά του.

Μόνον οι κάτω του ορίου της φτώχειας θα πληρώσουν μειωμένο χαράτσι

Μόνον όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας θα έχουν μείωση ή απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», μόνο όσοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από την Εφορία απαλλαγή, ή πληρωμή του χαρατσιού σε περισσότερες των πέντε δόσεων ή τη μείωσή του.
Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι πολίτες βρίσκονται σε αδυναμία να εξασφαλίσουν τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλα αγαθά για στοιχειώδη διαβίωση των ίδιων ή μελών της οικογένειας τους.