Τα απατηλά έργα των "τρικολόρ"

Όχι ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε ανάπτυξη. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά έβλεπες μπετονιέρες και εργάτες με φτυάρια, με αρχιεργάτη το Βενιζέλο και αρχιτέκτονα το Σαμαρά. Το χαρμάνι έφτιαχνε ο Κουβέλης. Το ζεμπίλι σήκωνε ο Κεδίκογλου.

Έτσι δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα θαυμαστά έργα της τελευταίας 12μηνης ελληνιστικής περιόδου. Στοές, θέατρα, κτίρια, αγορές, υδραγωγεία, μπιντέδες, όλα πέτρες σωρός που θα σημαδέψουν την ελληνική ιστορία στις ανασκαφές του μέλλοντος και θα μιλούν με θαυμασμό οι αρχαιολόγοι. Costas Tsampazis

Διακριτό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 2.5% εν μέσω κλίματος ανασφάλειας


Διακριτό προβάδισμα 2,5 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία VPRC, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο"

Διάχυτη είναι, από την άλλη, η απογοήτευση των πολιτών, απόρροια των κυβερνητικών μέτρων. Για επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης τον τελευταίο χρόνο, επί κυβέρνησης Σαμαρά, κάνει λόγο το 86% των πολιτών
Στο ερώτημα, ειδικότερα, για την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 29,5%, με τη Ν.Δ. να είναι στο 27%. Από εκεί και πέρα, ανησυχία προκαλεί το ποσοστό 13% της Χρυσής Αυγής, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ αλλά και ΚΚΕ (στο 7%). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μια μονάδα πίσω και τελευταίο κόμμα, εντός Κοινοβουλίου, η ΔΗΜ.ΑΡ, στο 4,5%. Το "άλλο κόμμα" είναι στο 6%.
Οι πολίτες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 76%, και ακόμη περισσότεροι (90%) αισθάνονται ανασφαλείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο ποσοστό περίπου (86%), καταγράφεται πεποίθηση επιδείνωσης της ατομικής οικονομικής κατάστασης, και μάλιστα τους τελευταίους 12 μήνες.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ... "Ψάχνουν" 100 εκ. στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο πέντε εταιριών ορκωτών λογιστών.

Τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, για την περίοδο 2004-2010.

Με βάση τα στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού.

Επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Σαμαρά - Σκοπούλη

Με παρατήρηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη άρχισε το υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο το υπο κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομίας το οποιο ολοκληρώθηκε 30 λεπτά αργότερα αφού οι υπουργοί άκουσαν την ημίωρη ομιλία του πρωθυπουργού.
Ένταση προκλήθηκε όταν η υφυπουργός Υγείας, πήρε τον λόγο κατά παράβαση του πρωτοκόλλου που θέλει τους υφυπουργούς κατά κανόνα, να μην τοποθετούνται στα υπουργικά συμβούλια. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο εξής:
Φ. Σκοπούλη:  Καταρρέουμε, δεν πάμε καλά, χρειαζόμαστε σοβαρές μεταρρυθμίσεις, δεν έχουμε εμβόλια…
Α. Σαμαράς: Γιατί δε με ενημερώσατε;
Φ. Σκοπούλη: Ενημέρωσα τον υπουργό.
Α. Σαμαράς: Τριψήφιο δεν έχετε;
Φ. Σκοπούλη:  Εγώ απαιτώ συνεργασία με τους άλλους υπουργούς.
Α. Σαμαράς: Αντίστοιχα κι εγώ απαιτώ να ενημερώνομαι πριν φτάσουμε εδώ!