Ένα μήνυμα για όλους μας...


Χαστούκι της Κύπρου στη Μέρκελ και τους αυλικούς της!

Η αναπαράσταση του ΟΧΙ
Η Κυπριακή Βουλή με 36 όχι και 19 αποχές έριξε ένα φοβερό χαστούκι στη Μέρκελ και τους αυλικούς της. Τόσο που αναρωτιέμαι αν οι Κύπριοι και οι Έλληνες έχουμε οποιαδήποτε φυλετική και εθνική ομοιότητα. Ούτε ένα ναι!
(Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, ο Τσίπρας πηγαίνει στην Κύπρο. Από την Ελεύθερη Κύπρο θα ρίξει το Σαμαρά και τους συνεταίρους του). C. Tsamp.

Αλ. Τσίπρας: "Δρόμος ενάντια στους λαούς"

«Είναι πλέον φανερό πως η ευρωπαϊκή ηγεσία πορεύεται σε ένα δρόμο που είναι πλέον ανοιχτά δρόμος ενάντια στους λαούς της», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο. «Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής όμως ανοίγει πλέον τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη», επισήμανε κάνοντας λόγο για «κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης».Κατηγόρησε ευθέως Σαμαρά και Στουρνάρα ότι συναίνεσαν στις διαλυτικές αποφάσεις εναντίον της Κύπρου. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο.

Τέλος ψευδαισθήσεων για την Κύπρο: Από 20.000 ευρώ και πάνω το κούρεμα

Μηδενική εισφορά για καταθέσεις κάτω των 20.000 ευρώ προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο η κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters και αναδημοσιεύει το enikos.gr, για ποσά μεταξύ 20.000 - 100.000 ευρώ η εισφορά θα ανέρχεται σε 6,75% και για τις τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ ο συντελεστής της εισφοράς παραμένει στο 9,9%.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο, που ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο, προέβλεπε εισφορά 6,75% μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για τις μεγαλύτερες καταθέσεις. 
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι για λίγες ώρες είχε δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι καταθέσεις μέχει 100 χιλιάδες ευρώ δεν θα κουρευτούν.

Ο Ιωαννίδης και ο Κατίδης

Την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Κατίδη ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
Ναι, ο ίδιος που προ ημερών έκανε… λάθος και καταψήφισε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του Ηλία Κασιδιάρη για τον, τηλεοπτικό, ξυλοδαρμό της Λιάνας Καννέλη. Η συγγνώμη του Κατίδη δεν ήταν αρκετή για τον υφυπουργό Αθλητισμού (σ.σ. και ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να είναι αρκετή η συγγνώμη του κάθε Κατίδη, μετά από μία τέτοια πρόκληση). 
Ωστόσο, το πρόβλημα για τον Γιάννη Ιωαννίδη είναι ότι πριν ζητήσει τον… αφανισμό του 20χρονου Κατίδη, είχε επιχειρήσει να ξεπεράσει, ως απλό λάθος ανάγνωσης, την ψήφο που έδωσε στη Βουλή για τον Κασιδιάρη. «Ζήτησα συγγνώμη γι αυτό, τέλειωσε» είπε, περίπου, ο Ιωαννίδης και έκλεισε το κεφάλαιο των δικών του ευθυνών. Εκτιμά, προφανώς, ότι τα λάθη ενός 68χρονου βουλευτή και κυβερνητικού στελέχους θα πρέπει να συγχωρούνται πιο εύκολα… matrix24.gr.