"Όταν ακούω για κουλτούρα, τραβάω πιστόλι"!

«Όσα συνέβησαν εδώ  δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας από την Μανωλάδα και εμένα του κακούργου μου ήρθε ενστικτωδώς στο νου το Γκεμπελικό (κάποιοι το αποδίδουν και στον Χέρμαν Γκαίρινγκ ή τον Ρούντολφ Ες) «όταν ακούω κουλτούρα, τραβάω πιστόλι». Άπαγε της βλασφημίας! Ουδεμία σχέση ο Νικόλαος με τον Γιόζεφ, το πιστόλι πάντως τραβήχτηκε και ήταν και καραμπίνα.
Του Γ. Ανανδρανιστάκη, Αυγή

Ο μεγάλος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης

Σαν σήμερα, 20 Απριλίου, το 1922 γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Μπρος στο λογοτεχνικό, ποιητικό βάθος του έργου του, κάθε νοήμων άνθρωπος συναντά το "πεπρωμένο" του. Σα να διαβάζει την παλάμη του χεριού του...

"Λένε μάλιστα πως όταν πέθανε / ακολούθησαν τη νεκρική πομπή όλες οι λάμπες των θλιμμένων προαστείων / χαμηλωμένες κατάλληλα για την περίσταση... / έτσι εξηγήθηκαν πολλές από τις παλιές υπερβολές του"

ΜΜΕ σε καταστολή...

Δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνητικών στελεχών του Μαξίμου και της συγκυβέρνησης από τη σταδιακή μετατροπή της χώρας μας σε ένα στυγνό αντιδημοκρατικό καθεστώς. 

Όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αύξηση καταγγελιών και εκθέσεων διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών αρχών που επισημαίνουν τη ραγδαία άνοδο ρατσιστικών επιθέσεων και την ατιμωρησία εγκληματικών πράξεων των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά ανάγουν τη φίμωση και λογοκρισία φωνών που αντιδρούν στην πολιτική τους σε κύρια κυβερνητική πολιτική. Την ώρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της έκθεσης του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς ζητούσε κυρώσεις για τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και την απαγόρευσή της, η κυβέρνηση μέσω του Νίκου Δένδια «έριξε» το δίκτυο αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης Athens Indymedia και το ραδιόφωνο 98 FM, ενώ οι κρατικοί φορείς «έριξαν» και το σήμα του Ράδιο Ένταση ύστερα από μήνυση του ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Πηγή: Το Ποντίκι